livLiverpool FC
eveEverton
Dirk Kuyt 54'
1-0
Datum: 06/02/2010 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Anfield Road
Jubileumgoal Kuijt bezorgt Liverpool derbyzege
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Jubileumgoal Kuijt bezorgt Liverpool derbyzege
Foto: © SC

Liverpool heeft Marouane Fellaini en Everton in de stadsderby zonder punten terug naar huis gestuurd. Dirk Kuijt maakte de enige treffer van de middag. Fellaini ontsnapte aan een rode kaart.

De eerste helft van de Merseyside-derby werd gekenmerkt door een hoog tempo en harde tackles. De Nederlander Steven Pienaar ontsnapte aan een rode kaart na een drieste tackle op Javier Mascherano.
 

Net voorbij het halfuur ontsnapte ook Fellaini aan de uitsluiting. De Rode Duivel ging bij een tackle van Sotirios Kyrgiakos op het been van zijn tegenstander staan. Alleen de Griek werd naar de kleedkamers gestuurd. Fellaini werd nog voor de pauze geblesseerd naar de kant gehaald.
 

Steven Gerrard was het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft, maar zijn vrije trap belandde op de bovenkant van de dwarsligger. Aan de overkant tikte Pepe Reina een vrije trap van Leighton Baines over het doelkader.
 

Tien minuten na rust was het wel raak. Dirk Kuijt mocht van dichtbij zijn vijftigste doelpunt voor Liverpool voorbij Tim Howard koppen. De doelman van de Toffees ging niet volledig vrijuit.

Everton slaagde er niet meer in om een vuist te maken en in de toegevoegde tijd werd Pienaar met een tweede boeking toch nog van het veld gestuurd.

Herbeleef Liverpool FC - Everton