Gillet en Bari verliezen, Inter loopt verder weg

Manuel Gonzalez
| 6 reacties

Rode Duivel Jean-François Gillet van Bari heeft vanmiddag met het kleinste verschil verloren bij Atalanta. Inter loopt opnieuw twee punten verder weg van stadsgenoot Milan.

Atalanta - Bari leek op een scoreloos gelijkspel te gaan eindigen, maar acht minuten voor tijd besliste Tiribocchi uiteindelijk toch nog de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Daarmee blijft doelman Gillet met lege handen achter. Bari moet daardoor ook weer een beetje de rol lossen met de subtop van het klassement.

Leider Inter kende een vrij eenvoudige namiddag tegen Cagliari, dat nochtans een uitstekend seizoen doormaakt in de Serie A. Maar voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, waren de Sardiniërs al kansloos. Pandev en Samuel zorgde binnen de twintig minuten voor een dubbele voorsprong. Twee minuten na de pauze maakte Milito zelfs nog een derde treffer.

Door deze zege loopt Inter weer twee punten weg van Milan, dat niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel bij Bologna. Onze landgenoot Gabi Mudingayi speelde de hele wedstrijd voor Bologna.

Lazio verloor in eigen huis pijnlijk met 0-1 van Catania. Maxi Lopez, pas overgekomen van het failliete FK Moskou, besliste de wedstrijd met een goal rond het uur. Door deze nederlaag staat Lazio momenteel op een degradatieplaats. Het is 18de met 22 punten.