beeBeerschot
Opwijk
Datum: 06/02/2010 20:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 21
Opwijk geeft voorsprong weg bij Wilrijk
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk geeft voorsprong weg bij Wilrijk
Foto: © SC

Na een wedstrijd waarin Wilrijk gedurende meer dan een uur zijn onmacht in alle facetten had getoond, werd een dubbele achterstand alsnog in winst omgebogen.

Het eerste halfuur was er een om snel te vergeten. De thuisploeg bakte er niets van en Opwijk wachtte te lang om het overwicht uit te buiten. Toen Melvin Bouwmeester kon doorspelen naar Koen Tackaert was Wouter Goris er aan voor de moeite. Een paar minuten later zag Bouwmeester de vrijstaande Issa Traore maar die vlamde van kortbij in de wolken.

Ook na de rust eenzelfde spelbeeld. Opwijk deed wat het wou en Wilrijk krasselde dat het niet mooi was. Miguel Solis-Sanchez bediende de goed gevolgde Traore en Goris had het nakijken. Toen Wim De Boeck zich verslikte in Ken Beyens mocht Raf Lenaerts milderen van op de stip. Wilrijk putte moed uit de aansluitingstreffer en Tomas Suls moest plat op een knal van Beyens. Lenaerts stuurde Glen Pals diep en alles was te herdoen. Bij de bezoekers was de scheidsrechter kop van jut toen hij een duidelijke overtreding op Traore negeerde. In de allerlaatste minuut kreeg Opwijk een nog grotere koude douche nadat Pals in een geharrewar de thuisoverwinning vastlegde.

KFCO-Wilrijk: Goris, Ooms, Tielemans (46’ Delcour), Geeraerts, Thys, Vandeneynde (62’ Beyens), Pals, Ilegems, Janssens, Vanhandenhoven, Grozdanic (46’ Lenaerts).


KSK Opwijk: Suls, Huyck, Tackaert, De Boeck, Verhaegen, Vermeir (51’ Solis Sanchez), Traore, De Maeyer (51’ Boon), De Greve, Bouwmeester (87’ Kabanda), Gheeraert.

Doelpunten: 33’ Tackaert 0-1; 57’ Traore 0-2; 66’ Lenaerts 1-2; 78’ en 89’ Pals 2-2 en 3-2.

Kaarten: Geel: Bouwmeester; Thys; Verhaegen; De Greve; Gheeraert. Rood: 85’ Traore (2 x geel)

Nog even meegeven dat er bij de derby van 21/02/2010 tussen Opwijk en Grimbergen een en ander op til staat. Meer daarover volgende week.