aalEendracht Aalst
KRC Waregem
1-0
Datum: 21/02/2010 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Aalst viseert derde plaats na winst tegen Waregem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Aalst viseert derde plaats na winst tegen Waregem
Foto: © SC

Na een zwakke eerste helft begon Aalst duels te winnen en zette de bezoekers op achterstand. Waregem vocht voor wat het waard was maar vergat te scoren.

Eendracht Aalst begon erg slordig aan de match en Waregem voerde het hoogste woord. Vervaecke bood Gezelle een open kans maar die miste. Even later moest Kempeneer in de clinch met enkele bezoekende aanvallers. Van Brabander kopte een corner nipt naast.

Ook na de rust was de eerste kans voor Waregem maar Riolo mikte naast. Aalst nam de wedstrijd over en De Schutter kopte iets te hoog. Verheyden won de slag om het middenveld en bediende Gallucci. Deze zocht en vond Wouter Moreels en de thuisploeg mocht juichen. Waregem reageerde via Gezelle maar Kempeneer lag in de weg. Vergote kon zich tonen op een knal van W. Moreels. Riolo en Vervaecke geraakten niet voorbij de thuisgoalie. Bijna kreeg Waregem wat hen toekwam maar Vandendriessche vlamde de laatste kans op de dwarsligger.

Door deze zege en het verlies van zowel Temse als Heist krijgt Aalst plots uitzicht op de 3de plaats in de rangschikking en wordt het dan misschien toch geen grijs seizoen. Voor Waregem voorlopig geen schokeffect na de trainerswissel al was er toch verbetering merkbaar.

E. Aalst: Kempeneer, De Schutter, Filipovic, Van Damme, Gallucci (88’ Seminck), Lord (17’ Podevijn), Brecht Moreels, Amghar, De Castro, Kestens (46’ Verheyden), Wouter Moreels.

RC Waregem: Vergote, Bourgeois, Vierstraete (76’ Dammen), Opbrouck (66’ Vandendriessche), Vlaeminck, Gezelle, Geldhof, Riolo, Van Brabander, De Loof, Vervaecke (81’ Devos).

Doelpunt: 51’ Wouter Moreels 1-0

Gele kaarten: De Castro, Opbrouck en Podevijn.

Herbeleef Eendracht Aalst - KRC Waregem