Auxerre neemt koppositie over in Ligue 1

Ward Callens

Auxerre heeft zaterdagavond Le Mans verslagen met 2-1. Het neemt danzkij die overwinning de koppositie over van Bordeaux en Montpellier.

De Franse kranten staan vol van Bordeaux en seizoensrevelatie Montpellier, maar ook Auxerre doet nog volop mee voor de titel. Zaterdagavond werd degradatiekandidaat Le Mans opzij gezet met 2-1.

Ireneusz Jelen bracht na 25 minuten de thuisploeg op voorsprong. Die treffer leek lange tijd voldoende voor de overwinning, maar de partij kende nog een dolle slotfase. In de allerlaatste minuut kon Thorstein Helstad profiteren van een afgeweken bal en kopte zo de gelijkmaker binnen.

Toch kon Auxerre in extremis nog de drie punten thuis houden. Kapitein Benoit Pedretti trof raak en schonk zijn team de overwinning. Auxerre neemt de leiderspositie over van Bordeaux en Montpellier. Montpellier heeft wel nog een wedstrijd te goed. Bordeaux heeft zelfs twee wedstrijden minder gespeeld dan Auxerre..