Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Emirates Stadium
Rood Vermaelen deert Arsenal niet
Ward Callens

Arsenal heeft in een woelige wedstrijd West Ham opzij gezet met 2-0. De Londenaars klimmen zo naar de kop in de Premier League, maar zondag kan Manchester United die leidersplaats weer overnemen.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Arsenal. Al vroeg zette de Braziliaan Denilson zijn club op de goede weg. 1-0 na nauwelijks vijf minuten. Arsenal slaagde er daarna niet in zijn voorsprong uit te bouwen. De partij werd stilaan heviger, met veel overtredingen langs beide kanten.

Vlak voor rust kreeg Thomas Vermaelen terecht rood voor een foutieve tackle op Guillermo Franco. Alessandro Diamanti mocht vanop de stip West Ham langszij brengen, maar Manuel Almunia kon de penalty stoppen.

In de tweede speelhelft kregen beide teams heel wat kansen. Bij de bezoekers was Diamanti een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Cesc Fabregas zette zijn penalty wel om nadat Matthew Upson het leer had beroerd in het strafschopgebied.

Arsenal, dat het met een volledige speelhelft met tien spelers moest stellen, boekte zo een felbevochten maar verdiende zege tegen stadsgenoot West Ham. Arsenal ziet zijn inspanningen beloond met de leidersplaats in de Premier League. West Ham moet blijven vechten tegen de degradatie.