munManchester United
livLiverpool FC
1-1
2-1
Datum: 21/03/2010 14:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Old Trafford
United wint de klassieker tegen Liverpool
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
United wint de klassieker tegen Liverpool
Foto: © SC

Manchester United heeft opnieuw de leiding van Arsenal overgenomen in de Premier League. Het won de klassieker tegen Liverpool met één goal verschil.

De wedstrijd begon uitstekend voor The Reds toen Fernando Torres na amper vijf minuten ongestoord kon binnenkoppen na een voorzet van Dirk Kuyt. Manchester reageerde snel maar had toch de hulp van de scheids nodig om langszij te komen.

De fout op Man U-aanvaller Valencia gebeurde wel degelijk buiten de grote rechthoek, maar toch legde Webb de bal op de stip. Rooney zette zich achter de bal, maar Reina pareerde goed. De rebound viel echter opnieuw voor de voeten van Rooney die simpel gelijkstelde.

The Mancunians namen de wedstrijden in handen, die bij momenten aardig bitsig was. Met de draw gingen beide teams de kleedkamers in. United ging in de tweede periode op zoek naar de zege en na een kwartier kopte de Zuid-Korean Park de thuisclub op voorsprong na een center van Fletcher.

De score veranderde niet meer en zo wipt United over Arsenal terug naar de eerste plaats in het klassement. Het was al bij al een verdiende zege van The Red Devils, maar het had anders kunnen lopen indien scheidsrechter Webb de bal niet op de stip had gelegd bij de fout op Valencia.

Herbeleef Manchester United - Liverpool FC