Racing Santander
reaReal Madrid
0-1
22' Cristiano Ronaldo (pen)
Datum: 04/04/2010 19:00
Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: El Sardinero Santander
Ook Real Madrid laat geen steken vallen
Ook Real Madrid laat geen steken vallen
Foto: © SC

Real Madrid won, zonder veel glans, zijn wedstrijd tegen Racing Santander met 2-0. De Koninklijke verbruikte heel weinig energie en mag zich nu voorbereiden op de Clasico van zaterdag tegen Barcelona.

Na enkele minuten had Real al op voorsprong kunnen staan. Santander-doelman Fabio Coltorti kon echter de 0-0 redelijk lang op het bord houden. Een vrije trap van Esteban Granero leek via een eigen verdediger in het doel te vliegen, maar een snelle reactie van de goalie voorkwam dat.

Sergio Canales had de thuisploeg zelfs op voorsprong kunnen brengen, maar de nieuwste aanwinst van - jawel - Real Madrid verprutste de goede kans. Een overtreding van José Moratón op Cristiano Ronaldo leverde de Portugees een strafschop op, die hij vervolgens feilloos benutte.

Opvallendste moment daarna was de aanvaring tussen Rafael van der Vaart en Papakouli Diop, die zijn schoen per ongeluk in het gezicht van de international plaatste. Van der Vaart moest zich vervolgens laten behandelen aan een snee in zijn gelaat en werd ruim een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

Vlak na die wissel besliste Gonzalo Higuaín de wedstrijd. De Argentijn werd prachtig vrijgespeeld door de ingevallen Guti en had vervolgens alle tijd om een afronding te bedenken en dit daadwerkelijk zo uit te voeren.

Herbeleef Racing Santander - Real Madrid