Feyenoord in extremis nog vierde, Roda dankt De Fauw

Feyenoord in extremis nog vierde, Roda dankt De Fauw
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het competitieslot in Nederland was niet alleen spannend voor de titel, maar ook voor de Europese plaatsen kon er nog serieus wat verandering komen.

Feyenoord bezorgde Roy Makaay een droomafscheid. De Rotterdammers wonnen met 6-2 van Heerenveen. Das Phantom maakte in zijn laatste competitiewedstrijd drie goals, waarvan één beauty. Een afscheid in stijl noemen ze zoiets. Door de winst en het gelijkspel van AZ pakt Feyenoord in extremis de vierde stek.

PSV hield de Alkmaarders immers op een 1-1-gelijkspel. De Eindhovenaars bezetten daarmee de derde plaats, maar zullen dit seizoen wel een beetje teleurstellend vinden. PSV stond lang eerste, maar had af te rekenen met een serieuze dip. PSV, Feyenoord en AZ treden volgend seizoen aan in de Europa League. AZ, de vijfde, is immers ook geplaatst omdat de bekerfinalisten Feyenoord en Ajax ook in de topvier staan.

Het laatste Europese ticket zal bevochten worden door het viertal Heracles, Utrecht, Groningen en Roda. Groningen had weinig moeite met het Sparta van Aad De Mos, dat nu play-downs moet spelen. In Roda maakten ze het nog wat spannender. De ploeg van Harm Van Veldhoven kwam 2-0 voor, maar liet Willem II terugkomen tot 2-2. Uiteindelijk was het onze landgenoot Davy De Fauw die voor de verlossende treffer zorgde en zo Roda nog een kans gaf op Europees voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties