Redknapp: Dalglish ideale opvolger Benitez

Redknapp: Dalglish ideale opvolger Benitez
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool is nog altijd op zoek naar een nieuwe manager. Tientallen namen circuleren op Anfield en iedere oud-speler geeft zijn mening. De visie van één man is toch wel opmerkelijk.

Jamie Redknapp vindt Kenny Dalglish de ideale man om Rafael Benitez op te volgen als manager bij Liverpool FC. Dat is opvallend aangezien Harry Redknapp, de vader van Jamie, ook genoemd wordt bij de kandidaten. Dalglish was al eens aan de slag als manager van Liverpool. De laatste speler die hij aantrok was Redknapp. 

Redknapp: "Kenny is de juiste man op het juiste moment voor Liverpool. Hij heeft een kwaliteit die je niet met geld kunt kopen: respect. Kenny heeft nog altijd een aura over zich. Benitez heeft de Champions League en de FA Cup gewonnen, maar het was tijd dat hij vertrok. Hij was de kleedkamer kwijt."

"Ik sprak regelmatig met enkele Liverpoolspelers, maar dat was niet nodig om te zien dat ze ongelukkig waren. Ze waren het beu en gebroken. Wie de job aanneemt zal een zware taak op zich nemen. Hij moet het vertrouwen en de standaard terug opbouwen. Hij moet de toppers overtuigen om te blijven en vers bloed aantrekken. Ik denk dat Kenny dit kan."

"Kenny is al lang geen manager meer, maar ik sprak hem vorige week. Je ziet de passie en de kennis er van af druipen. Hij is klaar om terug te keren."

Dalglish groeide als speler uit tot een ware held op Anfield, het leverde hem de bijnaam "King Kenny" en "King of the Kop" op. Later werd hij speler-manager en uiteindelijk manager. Na zes jaar aan het roer stopte hij er in 1991 mee. Liverpool speelde in 1990 voor het laatst kampioen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties