Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Royal Bafokeng Stadium
Sterke Japanners sturen slappe Denen huiswaarts
Sam Soetaers

Japan gaat door naar de volgende ronde. De Japanners waren veel sterker dan de Denen. Voor Denemarken is het WK voorbij.

Het was Denemarken dat in de beginfase van de wedstrijd het initiatief nam.Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Japan. Matsui verscheen voor de doelman maar vond Sörensen op zijn weg. De Denen reageerden meteen via een schot van Tomasson, Hij kreeg teveel ruimte maar schoot voorlangs. Het spelbeeld keerde en Japan nam het initiatief over. De Japanners kwamen dan ook na 17 minuten spelen op voorsprong. Een harde vrije trap van Honda waaide voorbij Sörensen binnen. De Denen werden gek van de vrije trappen van de Japanners.

Ook het tweede doelpunt van Japan kwam er niet toevallig via een vrije trap. Dit keer schoot Endo de bal mooi in de hoek binnen. Denemarken was aangeslagen en kon daar nauwelijks of niets tegenoverstellen in de eerste helft.

Na de koffie moesten de Denen op zoek gaan naar doelpunten. Tomasson was er een eerste keer dichtbij na rust. Hij schoot van dicht bij naast en niet veel later knalde Jakob Poulsen op de vuisten van de Japanse doelman. Denemarken nam het heft in handen maar slaagde er niet in om grote kansen af te dwingen. Japan loerde op de counter maar dacht er vooral aan om die voorsprong niet meer uit handen te geven.

Al kregen de Japanners het nog heet als tien minuten voor tijd de aansluitngstreffer viel. Tomasson zijn strafschop werd gered door doelman Kawashima maar in de rebound wist de spits wel te scoren. Maar in plaats van de gelijkmaker kwam er de 1-3. Honda telde met een schitterende actie de verdediging van de Denen uit en invaller Okazaki had maar binnen te tikken. Japan gaat verdiend door naar de volgende ronde.