Olsa Brakel
Berlare
Datum: 07/08/2010 18:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 3
Stadion: Olsa stadion
26 strafschoppen om Brakel en Berlare te scheiden!
Gentil Dossche
| 0 reacties
26 strafschoppen om Brakel en Berlare te scheiden!
Foto: © SC

In de 3de ronde van de Beker van België moest SK Berlare pas na een zenuwslopende reeks van 26 strafschoppen de duimen leggen tegen 3de Nationaler Olsa Brakel. In de normale speeltijd hadden de bezoekers een dubbele achterstand opgehaald.

De thuisploeg nam het eerste initiatief en kwam al vroeg op voorsprong. Een pegel van Praet spatte uiteen op de lat en Haesebroeck tikte de rebound binnen. Veel middenveldspel en weinig echte kansen tekenden de rest van de eerste helft.

De koffie was nog maar net verteerd of Brakel verdubbelde de voorsprong. Foket bediende Ampe en Van Kerckhove was machteloos. De bezoekers reageerden onmiddellijk maar De Geyter mikte op de paal. Even later kopte Schockaert de aansluitingstreffer voorbij een grabbelende De Moor. De thuisportier schroeide de vuisten op een vlam van De Wilde. Berlare ging op zijn elan door en De Brul kopte de verdiende gelijkmaker op het bord. Bijna zorgden de bezoekers voor een stunt toen De Brul kort voor affluiten een hoekschop op de lat kopte.

In de strafschoppenreeks zag het er lange tijd naar uit dat er geen winnaar zou komen. T’Jampens besliste het bezoekende lot met de 26ste penalty nadat De Brul even voordien op de dwarsligger had geknald.

Olsa Brakel: De Moor, Knipping, Danneels, Praet, Haesebroeck, Nuytinck, Ampe, Antheunis, Hellebaut (75’ Weytens), T’Jampens, Foket (67’ Delie).

SK Berlare: Van Kerckhove, De Wilde, De Brul, Serraes (61’ Vanderlinden), Pauwels, Brouwers, Schockaert, Vandersnickt, De Geyter, Ben Ahmed (39’ Van den Broeck), De Kegel.

Doelpunten: 12’ Haesebroeck 1-0, 48’ Ampe 2-0, 50’ Schockaert 2-1, 69’ De Brul 2-2.

Beker van België