Speeldag: Ronde 3
Stadion: Staf Janssenstadion (Tielen)
Oudenaarde geeft riante voorsprong prijs
carol Vander Cruyssen

4de klasser FC De Kempen boog tegen 3de klasser Oudenaarde een 0-3 achterstand om en toonde zich in een spektakelrijke wedstrijd koelbloediger in de strafschoppen. Scheidsrechter Kalemba gaf met liefst 13 gele kaarten de match nog wat extra kleur.

Na 35 minuten gaf niemand FC De Kempen nog een kans op een ticket voor de volgende ronde. De thuisploeg speelde in een gezapige 1ste helft wel aardig mee, maar de efficiënte bezoekers benutten hun kansen. Met doelpunten van Vivé, Schamp en Martens had Oudenaarde een comfortabele voorsprong opgebouwd. Met 3 wissels aan de rust speelde de thuisploeg echter alles of niets. Meeuwssen milderde vrij vlug en op het uur scoorde Van Den Poel de aansluitingstreffer. Oudenaarde moest achteruit, maar kon op een uitstekende doelman Malfait rekenen. Naar het slot toe, misten de bezoekers de kansen om het af te maken. Diep in blessuretijd gebeurde het wonder, toen Bekkema een vrije trap binnenkopte.

Thuisdoelman Verscheuren, die bij het eerste doelpunt knullig in de fout ging, ontpopte zich in de strafschoppenreeks tot matchwinnaar door 2 bezoekende penalty’s te stoppen. FC De Kempen, nieuwkomer in 4de klasse mag zich nu opmaken voor het bezoek van Brussels.

Scheidsrechter Kizedioko Bila Kalemba stal de show door in deze nochtans sportieve en aardige bekerwedstrijd liefst 13 gele kaarten te trekken: 7 voor de thuisploeg, 6 voor de bezoekers. Kwatongen beweerden dat hij na de match in beide kleedkamers de namen ging vragen van de spelers die geen gele kaart hadden gekregen, omdat dat zijn administratie een stuk eenvoudiger zou maken…

4’ 0-1 via Vivé
12’ 0-2 via Schamp
36’ 0-3 via Sandy Martens
50’ 1-3 via Meeuwssen
60’ 2-3 via Van de Poel
90+2’ 3-3 via Bekkema

Strafschoppen: 3-0.