Transferoverzicht: Rossoneri zorgen voor stoelendans

Transferoverzicht: Rossoneri zorgen voor stoelendans
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België zag dinsdag nog heel wat spraakmakende transfers de revue passeren, maar ook in andere landen was er heel wat transferactiviteit te bespeuren. Wij zetten de belangrijkste transacties even op een rijtje

Italië

Bij AC Milan was het gisteren een komen en gaan van managers en spelers. De Nederlander Klaas-Jan Huntelaar verliet Milaan voor veertien miljoen en vertrok richting Schalke 04, waar hij samen met Raul een schitterende voorlijn moet gaan vormen. En ook die andere spits, Marco Boriello, mocht andere oorden opzoeken. Hij werd voor een jaartje uitgeleend aan AS Roma.

Twee spitsen weg, twee spitsen erbij moeten ze gedacht hebben bij de Rossoneri. Ze verlosten Robinho uit zijn lijden bij Manchester City en boden hem een contract voor vier seizoenen aan. Eerder werd ook al Ibrahimovic weggeplukt bij Barcelona. En ook Kakha Kaladze mocht Milan verlaten, zijn contract werd ontbonden.

Ook Juventus zag enkele grote namen de deur uit gaan. Mauro Camoranesi ruilt de Oude Dame voor VfB Stutgart en David Trezeguet trekt naar Hercules Alicante, een kleine club, maar wel de geboortestad van vrouwlief Trezeguet. Daarnaast werd het contract van Jonathan Zebina verbroken, als vervanger werd Armand Traoré voor een jaar van Arsenal gehuurd.

Spanje

Rafael Van der Vaart is ondertussen ook van de onzekerheid af. De Nederlandse middenvelder verlaat Real Madrid, waar José Mourinho niet meer op hem rekende, en gaat in de Premier League bij Tottenham gaan spelen. En ook een andere Nederlander verliet Real: Royston Drenthe wordt voor een jaar verhuurd aan Alicante, waar ook Trezeguet aan de slag gaat.

Bij Barcelona werden ook twee overbodige spelers verhuurd. Alexander Hleb gaat naar het Engelse Birmingham en Martin Caceres verhuist naar Sevilla.

Engeland

Minder activiteit in Engeland, waar vooral de transfer van Robinho naar Milan opviel. Daarnaast waren er nog Marcus Bent die Birmingham verliet voor de Wolves. Armand Traoré en Barazite verlieten Arsenal voor respectievelijk Juventus en Vitesse. En Konchesky ging van Fulham naar Liverpool.

Duitsland

Naast de transfers van Camoranesi (Stuttgart) en Huntelaar (Schalke 04) waren er nog wat opgemerkte transferactiviteiten in Duitsland. Schalke 04 haalde ook nog Plestan bij Lille. Hoffenheim kon Sigurdsson van het Engelse Reading losweken.

Frankrijk

Ex-Bruggeling David Rozehnal is ondertussen ploeggenoot van Eden Hazard bij Lille, hij kwam over van Hamburg. Lille geraakte wel Plestan kwijt aan Schalke 04. En nog een Belgische bekende: Gaetan Englebert heeft weer een nieuwe ploeg gevonden. Hij gaat van Tours naar Metz.

Asamoah Gyan gaat van Stade Rennes naar Sunderland en Tiené van Valenciennes naar Paris Saint-Germain.@

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties