Speeldag: Ronde 5
Stadion: Stadion Lutlommel VV
Antwerp bekert voort na tumultueuze wedstrijd
Onbekend Onbekend

Antwerp FC bekert een ronde verder. Het won met 2-3 van vierdeklasser Lutlommel VV. Makkelijk ging dat echter niet voor The Great Old, het werd serieus geholpen door scheidsrechter Garcia met drie rode kaarten en twee strafschoppen.

Lutlommel VV kende als het ware een droomstart. Al na drie minuten kon de thuisploeg juichen na een doelpunt van Kenny Put. Antwerp FC herstelde daarna het evenwicht. Di Gregorio zette na exact een halfuur spelen de 1-1 op het scorebord na een strafschop. Enkele minuten later stond het echter al 2-1 voor de vierdeklasser door een doelpunt van Kevin Somers. Fraaie kopbal na een voorzet van Chris Corens.

Antwerp-trainer Colin Andrews zag dat zijn ploeg het niet gemakkelijk had en greep in. Franky Pelgrims en Darko Pivaljevic grepen hun kans om de wedstrijd in een andere plooi te leggen. Net voor rust ontbond Kevin Oris zijn duivels en verraste met een platte schuiver doelman Roy Leynen. 2-2.

Na de pauze werd een doelpunt van Kevin Oris onterecht afgekeurd voor een "trekfout". De aanvaller scoorde nochtans enig mooi: met een omhaal . “Lutlommel VV kreeg het in de tweede helft lastig en ging ook fysiek ten onder”, zo gaf ook trainer David Sannen toe.

Na 71 minuten kreeg Antwerp FC opnieuw een strafschop van scheidsrechter Garcia en Di Gregorio maakte zijn tweede doelpunt van de avond. 2-3. Nadien kookten de potjes meermaals over bij de thuisploeg met drie (!) uitsluitingen tot gevolg. Garcia had nooit de controle over de wedstrijd. In totaal trok hij maar liefst negen gele kaarten.

Het gefrustreerde thuispubliek bekoelde zijn woede dan ook op de scheidsrechter. Wat een galawedstrijd moest worden voor de neo-vierdeklasser eindigde zo op een heus debacle. Antwerp FC stelde teleur en moet het in de volgende ronde opnemen tegen Standard.