fraFrankrijk
roeRoemenië
1-0
2-0
Datum: 09/10/2010 21:00
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade de France
Frankrijk legt Roemenië in slotfase over de knie
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Frankrijk legt Roemenië in slotfase over de knie
Foto: © SC

Frankrijk heeft in het eigen Stade de France in St.Denis met 2-0 gewonnen van Roemenië. Maar het was een lastige avond voor de Franse haantjes. Frankrijk komt hierdoor aan de leiding in groep D van de EK-kwalificatie.

Pas in de 39ste minuut kon Frankrijk voor de eerste keer een schot cadreren. Doelman Pantilimon pakte simpel. Aan de overkant konden de Roemenen nauwelijks dreigen, alleen via enkele afstandsschoten. Maar ook de Roemenen konden de Fransen ver van hun doel houden. Les Blues domineerden wel.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld al moest doelman Lloris van Frankrijk zeer goed ingrijpen op een poging van Florescu. Hij sloeg de bal schitterend weg uit zijn doelvlak. Roemenië voetbalde in een stevige organisatie onder aanvoering van Chivu en de Fransen leken in de laatste twintig minuten zelfs achteruit te moeten.

Bij een vinnige tegenstoot kon Rémy alleen richting het doel van Pantilimon spurten en deze keer plaatste hij de bal in de verste hoek voorbij de doelman. De Roemeense goalie had nochtans een zeer goede indruk gemaakt en had even daarvoor de Roemenen met twee fantastische reddingen voor een achterstand behoed.

Roemenië was aangeslagen door de late tegentreffer in de 83ste minuut en nam risico's. Achterin kwamen gaten en daar profiteerde de ingevallen Dimitri Payet voluit van. Hij kon twee keer dreigen. Bij zijn tweede poging legde hij af voor de een andere invaller, Gourcuff, die plaatste de bal in de touwen: 2-0.

Laurent Blanc en de 80.000 aanwezigen in St. Denis haalden opgelucht adem. De Franse vlaggetjes werden bovengehaald, de overwinning kon gevierd worden. Maar makkelijk ging het niet. Frankrijk won verdiend, maar Roemenië bood stevig tegenwerk. Frankrijk leidt in groep D met zes punten uit drie matchen. Albanië en Wit-Rusland volgen met vijf uit drie en Bosnië heeft vier uit drie.

Herbeleef Frankrijk - Roemenië

EK Kwalificatie