Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Villa Park
Ook Chelsea blijft steken op gelijkspel
Ruben Philippe

Chelsea geraakte zaterdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Aston Villa. Zo profiteert de ploeg van Ancelotti niet van de misstap van Manchester United (2-2).

Chelsea moest het stellen zonder sterspelers Drogba en Lampard. Daardoor kwamen de piepjonge Gaël Kakuta en nieuwkomer Ramires in de basiself. De eerste helft was een maat voor niets met weinig kansen. Aston Villa kreeg nog de beste mogelijkheden maar kwam niet tot scoren.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel verbeterd. Pas na 77 minuten voetballen kregen de toeschouwers een eerste grote kans te zien. De harde kopbal van Branislav Ivanovic op hoekschop van Malouda trof echter de paal. De grootste kans op de overwinning hing echter aan de voet van Reo Coker, maar hij toonde zich niet koelbloedig tegenover doelman Petr Cech.