Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadio Olimpico
Roma antwoordt op het veld en wint
Manuel Gonzalez

AS Roma heeft zichzelf een plezier gedaan. Na een week van mediastilte antwoordde de club op het veld. Roma won met 2-1 van Genoa.

Julio Sergio, Adriano, Daniele De Rossi, Jeremy Menez en Mirko Vucinic waren out bij de Romeinen. Daardoor startte Totti opnieuw in de basis, naast Marco Borriello. AS Roma kreeg al twee grote kansen in het eerste halfuur maar in de 34ste minuut was het dan toch raak. Een voorzet van Totti belandde in de voeten van Borriello die afrondde: 1-0.

Luca Toni, ex-Roma, had de kans om gelijk te stellen voor Genoa maar hij miste. In de tweede helft diepte Roma de kloof verder uit. Na een mooie combinatie gleed middenvelder Brighi de bal in doel voorbij keeper Eduardo.

Roma kreeg via Totti en Borriello nog kansen om verder uit te lopen maar het was in tegenstelling Genoa dat nog kon scoren. Na een hakje van Toni en wat geharrewar in de zestien kon Rudolf de bal in doel werken.

In de laatste tien minuten zette Genoa alles op alles en Roma kreunde onder de druk. Doelman Lobont kon na pogingen van Milanetto, Toni en Sculli zijn netten echter ongeschonden houden. Roma wint nog eens en werkt zichzelf alvast een beetje uit de onderste regionen van de Serie A.