Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV vernedert Feyenoord met voorhistorische 10-0!
Bram Coenen

PSV heeft vanmiddag Feyenoord met het schaamrood op de wangen huiswaarts gestuurd. In het Philips Stadion werd het maar liefst 10-0!

Het geplaagde Feyenoord, dat voor dit duel slechts op een vijftiende plaats stond, hield aanvankelijk goed stand in het Philips Stadion. Pas in de 24e minuut wist Jonathan Reis dan toch de ban te breken voor PSV. Nog geen tien minuten later moest Feyenoord een nieuwe opdoffer verwerken na de rode kaart voor Kelvin Leerdam. PSV drukte door en wist nog voor rust de voorsprong te verdubbelen via Ibrahim Affelay, meteen ook de ruststand.

En de miserie werd alleen maar groter voor de bezoekers in de tweede helft. Die was nog niet goed op gang gefloten, of Reis maakte er al 3-0 van. Feyenoord was nu helemaal van slag en amper twee minuten later maakte Ola Toivonen er 4-0 van. Feyenoord zag alle hoeken van het veld en bleef goals incasseren. Jeremain Lens prikte de 5-0 tegen de netten en nog enkele minuten later wist Reis zijn derde goal van de namiddag aan te tekenen.

PSV wist echter van geen ophouden en bleef maar scoren. Met nog steeds een halfuur op de klok maakte Balazs Dzsudzsak er 7-0 van. Ook Orlando Engelaar wou niet achterblijven en tekende twintig minuten voor affluiten de 8-0 aan. Een totaal ontredderd Feyenoord werd compleet vernederd en moest stilaan vrezen voor 10-0, wanneer Dzsudzsak met zijn tweede van de namiddag de negende treffer voor de Eindhovenaars scoorde.

Die historische 10-0 kwam er in extremis dan toch via Lens. Feyenoord beleefde een ware horrornamiddag in Eindhoven, die wellicht nog heel lang zal nazinderen. PSV komt door deze nederlaag opnieuw alleen aan de leiding in de Eredivisie.