Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Allianz Arena
Bayern houdt de drie punten thuis tegen Freiburg
Steven Lammens

Bayern München kon vanavond de drie punten nog is thuis houden tegen het bescheiden Freiburg. Met deze overwinning hijst Bayern zich naast Freiburg in de middenmoot van het klassement.

De mannen van Louis Van Gaal moesten aan de match beginnen zonder Holger Badstuber, die zich blesseerde bij de opwarming. Hij werd vervangen door Martin Demichelis en Daniel Van Buyten begon op de bank.

Alomtegenwoordige Pranjic

De eerste kans van de wedstrijd werd opgetekend door de bezoekers, maar Papiss Cissé kopte de kans ver naast het doel. Na die kans nam Bayern het heft in handen en kreeg een aantal grote kansen. Maria Gomez en Andreas Ottl verkwanselde de kansen op aangeven van Toni Kroos. Demichelis trof dan vijf minuten voor rust toch raak via een kopbal op assist van Danijel Pranjic.

Na de rust nam de thuisploeg het heft weer in handen, met Daniel Van Buyten in de basis in de plaats van Hamit Altintop, en kreeg het weer een paar kansen via Gomez en Thomas Müller, maar die konden niet afwerken. Op het uur was het dan toch weer raak, deze keer via Gomez, wederom op corner van Pranjic. Voor de bezoekers het sein om iets terug te doen en via Stefan Reisinger kwamen ze terug in de wedstrijd. De hoop van de bezoekers groeide, maar Anatoly Timoschuk trapte die hoop in de vernieling na wederom een assist van Pranjic.  Tien minuten voor tijd was het Kroos die Freiburg volledig in de afgrond duwde met de 4-1.  Net voor affluiten maakt invaller Edson Braafheid nog de 4-2 via een own goal, maar dat kon de Bayern-supporters niet meer deren.