Groep B: Kopenhagen houdt Barcelona in bedwang

Fabian Morren
| 13 reacties

Barcelona is nog niet zeker van de achtste finales. Barça kon zich al plaatsen, maar kwam niet verder dan een gelijkspel bij een verdienstelijk FC Kopenhagen.

Kopenhagen speelde vanaf het begin aardig mee. Toch konden de Denen niet verhinderen dat Lionel Messi, na zwak uitverdedigen bij de thuisploeg, de score opende. Nauwelijks een minuut later maakte Claudemir echter al opnieuw gelijk. Die profiteerde nadat Valdés faalde op een voorzet van Jesper Gronkjaer.

In de tweede helft brachten de bezoekers Kopenhagen op geen enkel moment in de problemen. Pas in blessuretijd kwam invaller Pedro nog heel dicht bij de beslissende treffer, maar zijn schot belandde op de paal. Eerder op de avond hadden Rubin Kazan en Panathinaikos al 0-0 gelijkgespeeld.