Speeldag: Speeldag 12
Stadion: JJB Stadium
Wigan stuit opmars Liverpool
Yves Dekoning

Liverpool FC is er niet in geslaagd zijn vierde match op rij te winnen in de Premier League. De Reds kwamen in Wigan vroeg op voorsprong, maar gaven de zege nog uit handen.

Liverpool was sterk uit de startblokken geschoten en kreeg al vroeg kansen. Al na zeven minuten spelen scoorde Fernando Torres, na een knappe assist van Steven Gerrard de 0-1. De vijfde treffer van het seizoen voor de Spanjaard. Wigan nam nadien de wedstrijd in handen en kwam ook verdiend terug op gelijke hoogte via Hugo Rodallega. Vlak na rust kon hij profiteren toen Pepe Reina een hoge voorzet niet onder controle kreeg. Wigan bleef de betere ploeg, maar kwam nog goed weg toen Gerrard tegen de dwarsligger trapte.

Wigan pakt zo een belangrijk punt in de degradatiestrijd, Liverpool ziet zijn opmars gestuit. De Reds delen de zesde plaats met vijf andere ploegen. Na de top vier staat alles op een zakdoek bijeen.