Stadion: Britannia Stadium
Potters pakken Reds helemaal in
Yves Dekoning

Zes matchen was het geleden dat Liverpool nog had verloren, maar vandaag werden de Reds terug met de voetjes op de grond gezet door Stoke City. En has was geen zachte landing.

Stoke dicteerde vanaf de eerste minuut de wet en Liverpool moest het spel ondergaan. Pepe Reina moest de bezoekers meermaals recht houden. Na een half uur spelen kon Liverpool voor het eerst dreigen via Steven Gerrard. Verder kreunden de Reds onder de druk van de Potters. Als bij wonder stond het bij rust nog 0-0.

In de 56ste minuut trapte Ricardo Fuller dan toch de 1-0 tegen de netten. De Liverpooldefensie kreeg de bal niet weg na een verre inworp van Rory Delap en deze viel uiteindelijk voor de voeten van Fuller die een gaatje vond. Liverpool kon geen vuist maken, maar kwam toch nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Maxi Rodriguez knalde van dichtbij recht op doelman Asmir Begovic en Martin Skrtel trapte net naast. In de slotfase werd de malaise voor Liverpool nog groter. Kenwyne Jones had al enkele kansen de nek omgewrongen, maar scoorde nu toch de 2-0. Lucas Leiva kreeg nog een tweede gele kaart en mocht iets vroeger gaan douchen dan zijn ploegmaats.

Dankzij de drie punten klimt Stoke in de stand op gelijke hoogte met Liverpool. De Potters staan tiende, de Reds elfde. Gelukkig verliest iedereen dit seizoen veel punten in de Premier League. Hierdoor bedraagt de achterstand op de vijfde nog steeds maar drie punten, zelfs de vierde plaats is amper zes punten ver.