Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Anfield Road
West Ham maatje te klein voor Liverpool
Yves Dekoning

Liverpool heeft rode lantaarn West Ham vlot opzij gezet. Bij rust was de wedstrijd al gespeeld. Liverpool stond toen al 3-0 voor en West Ham kon geen vuist maken.

Liverpool draait niet echt goed dit seizoen, maar tegen West Ham waren de drie punten al snel binnen. De Reds hadden er zin in en trokken meteen op zoek naar een goal. Raul Meireles mocht eens als centrale middenvelder spelen en hij zette uitstekend de lijnen uit. Robert Green kon de Hammers tot de 18de minuut recht houden, maar dan viel een hoekschop voor de voeten van Glen Johnson. De rechtsback knalde de bal tegen de netten. Na handspel mocht Dirk Kuijt er vanop de stip 2-0 van maken. Zeven minuten voor rust kopte Maxi Rodriguez hard binnen, 3-0.

Na de pauze viel er nog weinig te beleven. Liverpool moest niet meer en West Ham kon niet. Zo was de tweede helft eigenlijk totaal overbodig. West Ham blijft door deze nederlaag op de laatste plaats hangen. Liverpool komt opnieuw op drie punten van Europees voetbal.