Speeldag: Speeldag 15
Stadion: White Hart Lane
Lennon helpt Tottenham in blessuretijd voorbij Liverpool
Fabian Morren

Tottenham heeft na een aangename topper Liverpool verslagen met 2-1. Aaron Lennon bezorgde de Spurs diep in blessuretijd de overwinning.

Beide ploegen kozen voor de aanval, maar Tottenham kreeg na tien minuten wel al een opdoffer te verwerken. Rafael Van der Vaart moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Jermaine Defoe. Bovendien klom Liverpool kort voor de rust op voorsprong. Een vrije trap van Raul Meireles werd door N'Gog met de arm verlengd en Skrtel trapte vervolgens binnen. Ondanks de arm van N'Gog werd het doelpunt toch goedgekeurd.

Ook in de tweede helft bleef het tempo hoog, met kansen langs beide kanten. Defoe had dé kans om Tottenham langszij te brengen, maar trapte vanaf de stip naast. Vijf minuten later hielp Skrtel de thuisploeg een handje. De verdediger verlengde een voorzet van Modric in eigen doel. Kort voor affluiten trapte Defoe de 2-1 binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

De wedstrijd leek te zullen eindigen in een gelijkspel, maar de vijf minuten blessuretijd maakten het verschil. In de 92ste minuut werd een verre bal van Benoit Assou-Ekotto verlengd door Crouch en Lennon vervolgens Liverpool-doelman Pepe Reina verschalkte. Tottenham mengt zich dankzij deze overwinning volop in het titeldebat.