Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Anfield Road
Houllier kreeg warm onthaal op Anfield
Yves Dekoning

Liverpool beleeft een seizoen van ups en downs. Tegen Aston Villa wonnen de Reds met 3-0. Hierdoor krijgen ze opnieuw Europees voetbal in zicht. Met de Villains gaat het van kwaad naar erger.

Gerard Houllier keerde voor de eerste keer terug naar Anfield als manager van een andere ploeg. Hij kreeg een hartelijk onthaal van de thuisfans, maar kon met Aston Villa niets rapen tegen een indrukwekkend Liverpool. Vooral Raul Meireles speelde alweer ijzersterk. De thuisploeg vloog er van bij de start in en werd in de 14de minuut beloond voor de druk. Bij een hoekschop kopte Martin Skrtel de bal terug voor doel en David Ngog kon niet meer missen. Enkele minuten later toonde Ryan Babel zijn klasse door de bal heerlijk binnen te trappen.

Aston Villa kreeg op de hele wedstrijd slechts één echte kans. Liverpool speelde er nog verschillende bij elkaar, maar kon nog maar één keer scoren. Bij een snelle counter in de 55ste minuut mocht Maxi Rodriguez de 3-0 binnen schuiven. Dankzij een sterk keepende Brad Friedel bleef het daarbij. Aan de overzijde hield Pepe Reina voor de 100ste keer de nul voor Liverpool.

Liverpool klimt nog maar eens een paar plaatsen in de stand, dit keer naar plaats negen. De Reds zijn nog maar één punt verwijderd van de Europese plaatsen. Aston Villa (16de) mag de Europese ambities nog niet definitief opbergen, maar de ploeg moet zich snel herpakken. De achterstand op de zesde bedraagt amper zes punten, maar de voorsprong op de degradatieplaatsen ook maar twee punten.