Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona loopt verder uit na nieuwe zege
Ruben Philippe

Barcelona heeft in eigen huis met 4-1 van Malaga weten te winnen. Door het puntenverlies van concurrent Real Madrid, staat Barcelona nu vier punten voor op de troepen van Mourinho.

Barcelona kende geen moeite met tegenstander Malaga. Na amper acht minuten opende Andres Iniesta de score. Tien minuten later deed David Villa de boeken al toe voor Malaga. Barcelona bleef domineren en creëerde ook enkele goede kansen. Dat werd voor rust nog beloond met een derde treffer via Pedro. Malaga stelde daar in de eerste helft geen enkele doelkans tegenover.

In de tweede helft haalde Barcelona de voet van het gaspedaal. Malaga verhinderde verder onheil en kon zelfs zelf een doelpunt vieren. Duda draaide een vrije trap immers prachtig binnen. De tegentreffer bracht echter geen spanning met zich mee. De ploeg van Pep Guardiola ging opnieuw aan het voetballen wat uiteindelijk resulteerde in een nieuwe treffer voor Villa. Nadien kreeg de thuisploeg nog meer kansen, maar de stand bleef 4-1.