Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 16
Manchester United zet scheve situatie recht tegen Blackpool
Maarten Van Bever

Bijna had Blackpool Manchester United de eerste nederlaag van het seizoen toegediend, maar in de laatste 20 minuten wist United een 2-0-achterstand om te buigen in een 2-3-zege. Berbatov kroonde zich met twee goals tot matchwinnaar.

Op enthousiasme overklaste Blackpool United in de eerste helft. Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong toen verdediger Craig Cathcart een corner van Charlie Adam afrondde. Vlak voor de rust kopte DJ Campbell, wederom op hoekschop van Adam, de 2-0 binnen aan de tweede paal.

Na de rust kreeg Blackpool het lastig, maar het duurde tot de 72ste minuut eer United de aansluitingstreffer kon maken. Op aangeven van Darren Fletcher tikte Dimitar Berbatov de 2-1 binnen. Twee minuten later bracht de ingevallen Javier Hernandez United langszij na een mooie pass van Ryan Giggs.

Blackpool was de kluts kwijt en United ging op zoek naar de zege. In de 88ste minuut bezorgde Berbatov met zijn tweede van de avond United de drie punten. De Bulgaarse spits bracht zo zijn seizoenstotaal al op 19 goals.

Manchester United staat nu vijf punten voor op Arsenal en zes op Manchester City, dat een match meer speelde. Titelhouder Chelsea volgt al op 10 punten.