Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Kehrweg Stadion
Eupen wint eerste van vijf duels met Charleroi
Melissa Maes

Eupen zorgde deze week voor verontrusting in voetballand. De Belgische voetbalbond besloot om alle wedstrijden te laten doorgaan dit weekend, desondanks de uitspraak van de rechtbank in Eupen.

Eupen begon sterk aan de eerste helft. Toch was het Charleroi die in de veertiende minuut de eerste bal tegen de netten knalde. Na een hoekschopfase scoorde Kahlon verrassend voor de bezoekers. De ploeg uit de Oostkantons leek aangeslagen door het doelpunt, maar in de 28ste minuut maakte Chavarria gelijk. Dat geluk mocht niet lang duren want Signorino bracht Charleroi meteen weer op voorsprong. In het verdere verloop van de eerste helft bleef Charleroi de gevaarlijkste ploeg.

Met een 1-2-achterstand begon Eupen meteen met aanvallend spel. Maar opnieuw waren het de Franstaligen die echt dreigden. Cordaro’s schot ging maar net naast doel. Het was uiteindelijk wachten tot de 79ste minuut en enkele wissels voor er nog eens iets te zien was. Zukanovic bracht de thuisploeg opnieuw gelijk. Met nog vijf minuten te gaan nam Kudemor zijn tweede gele kaart en moest Charleroi nog even met zijn tien verder. In de allerlaatste minuut trok Eupen toch het laken naar zich toe. Jefferson zorgde voor de 3-2.

Eupen heeft de eerste wedstrijd van de vijf duels met Charleroi gewonnen. Wie blijft er in eerste klasse? Moeilijk te zeggen van twee ploegen die gemakkelijk scoren en laten scoren.