Speeldag: Speeldag 35
Stadion: City of Manchester Stadium
Manchester City nestelt zich steviger op de vierde plaats
Bart De Wilde

Met een zege tegen hekkensluiter West Ham United nestelt Manchester City zich steviger op de vierde plaats. City won met 2-1.

Alle goals vielen in de eerste helft. Nigel De Jong scoorde de 1-0 met een knap afstandsschot. Voor de Nederlander was het de eerste goal sinds maart 2008.  Enkele minuten later was het opnieuw raak. Pablo Zabaleta scoorde op aangeven van David Silva.

Demba Ba milderde nog voor West Ham United, maar de bezoekers maakten nooit aanspraak om een puntje mee te nemen uit Manchester.

In de tweede helft was het vooral Mario Balotelli die, tot zijn eigen frustratie,  kans na kans verkwanselde om de voorsprong uit te bouwen. Vincent Kompany speelde heel de wedstrijd, Dedryck Boyata kwam niet van de bank.

Manchester City heeft nu een voorsprong van zeven punten op Tottenham Hotspur en Liverpool. Bovendien speelde City een duel minder. De ploeg maakt dus een grote kans om volgend seizoen uit te komen in de Champions League.