Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Estati Ciutat de Valencia
Barcelona verovert nieuwe titel
Bart De Wilde

FC Barcelona heeft zijn derde titel op rij beet. Een gelijkspel(1-1) op het veld van Levante UD was genoeg voor de Catalaanse topclub.

Barcelona begon sterk aan de wedstrijd en creëerde een groot overwicht, maar grote kansen leverde het niet op. Aan de andere kant was de thuisclub juist wel gevaarlijk op de spaarzame momenten van balbezit. Seydou Keita kopte Barça toch op voorsprong na een geweldige pass van Xavi.

Maar kort voor de Rust kwam Levante op gelijke hoogte. Na een misverstand tussen Gerald Piqué en Victor Valdés schoot Felipe Caicedo, gehuurd van manchester City, binnen.

Drie grote kansen
Na de rust had de Catalaanse topclub nog drie grote kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Ibrahim Afellay en Lionel Messi konden ze niet benutten.

Afellay zag zijn knal net naast gaan. Daarna kreeg Messi twee kansen. Bij zijn eerste kans dribbelde de baltovenaar vier man, maar zag zijn schot op de paal stranden.

Niet veel later sneed Messi nog eens door het centrum van de verdediging van Levante. Deze keer schoot hij net naast. De wedstrijd sleepte zich langzaam tot het einde. Beide ploegen waren tevreden met het gelijkspel.