Exeter City
livLiverpool FC
0-1
0-2
0-3
Daniel Nardiello (pen) 80'
1-3
Datum: 24/08/2011 20:45
Competitie: League Cup
Speeldag: Ronde 2
Liverpool overleeft tweede ronde League Cup
Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool overleeft tweede ronde League Cup
Foto: © SC

Voor het eerst in twaalf jaar moest Liverpool in de tweede ronde van de League Cup aantreden. De Reds hebben deze opdracht probleemloos volbracht. In Exeter was de klus na een uur spelen geklaard.


Liverpool begon meteen druk te zetten en dat leverde verschillende hoekschoppen op. Verder kwam het gevaar vooral over rechts, met enkele uitstekende voorzetten van Jordan Henderson. In de 20ste minuut, bij één van die voorzetten duwde de thuiskeeper de bal richting Luis Suarez. Die haalde in één tijd hard uit en de bal stoof in doel.

Daarna kwam er meer evenwicht in de partij. De Reds creëerden nog enkele kansen, maar de schoten werden geblokt of vlogen ver naast. Ook Exeter zorgde voor enige dreiging, Pepe Reina moest enkele keren alert ingrijpen. Net voor de 0-1 had Liverpool Raul Meireles verloren, de Portugees blesseerde zich aan de schouder.

Na de pauze stelde Liverpool de zege vlot veilig. Maxi Rodriguez maakte er op aangeven van Suarez 0-2 van. Even later haalde Andy Carrol hard uit en scoorde zo de derde treffer voor de Reds. Opnieuw kwam de assist van een bedrijvige Suarez.

Daniel Nardello versierde nog een strafschop voor Exeter. De ex-speler van Manchester United trapte hem zelf binnen. Liverpool probeerde de wedstrijd rustig uit te spelen, maar er vielen nog kansen aan beide kanten. Het bleef echter bij 1-3.


 
Herbeleef Exeter City - Liverpool FC