4de speeldag Eredivisie

Tomas Taecke
| 0 reacties
4de speeldag Eredivisie
Foto: © SC

De topper van de vierde speeldag is zonder twijfel het treffen tussen Ajax en Vitesse op vrijdagavond. Twente, PSV en Feyenoord krijgen op papier een rustige thuiswedstrijd voorgeschoteld. Verder bekampen FC Groningen en AZ Alkmaar elkaar in een interessant duel.

vrijdag

AJAX - VITESSE
De Amsterdammers hebben na het puntenverlies in Venlo iets goed te maken. Eenvoudig zal dat niet zijn want Vitesse schoot met zeven punten uit drie wedstrijden uitstekend uit de startblokken. De statistieken spreken wel in het voordeel van de landskampioen: Ajax won zijn laatste tien thuiswedstrijden tegen de bezoekers uit Arnhem.

zaterdag

RKC - NAC
De Brabantse derby is er één die zowel RKC als NAC zeker niet willen verliezen. De promovendus uit Waalwijk won vorige week verrassend van Roda JC en wil aan dit succes een verlengstuk breien. NAC kwakkelt voort op het ritme van vorig seizoen en heeft dringend nood aan een zege. Hoopgevend voor NAC: de laatste vier bezoeken van de Bredase club aan het naburige Waalwijk leverden evenveel overwinningen op.

TWENTE - VVV
Twente is de enige club dat na drie speeldagen nog het maximum van de punten heeft. VVV moet zich optrekken aan het punt dat tegen Ajax behaald werd en kan zich misschien ontpoppen tot reuzendoder. Marc Janko is dé man in vorm bij FC Twente, hij scoorde al vier keer in drie wedstrijden.

NEC - HERACLES
De Nijmegenaren slikten dit seizoen in twee thuiswedstrijden nog geen enkel tegendoelpunt en willen dat tegen Heracles handhaven. Jasper Cillissen zal daar waarschijnlijk voor het laatst invloed op hebben, de doelman verhuist bijna zeker naar landskampioen Ajax. Heracles is één van de vijf clubs die dit seizoen nog geen nederlaag leden.

UTRECHT - RODA JC
Utrecht wil kost wat kost zijn eerste seizoenszege boeken tegen Roda JC. Na de transfer van Rodney Sneijder, om de rug van trainer Erwin Koeman heen, is het wat onrustig in de Domstad. Roda JC leed een pijnlijke thuisnederlaag tegen RKC en zal er alles aan doen om die blamage weg te poetsen. De geelzwarten moeten wel uitkijken voor Jacob Mulenga, die dit seizoen alle drie de Utrechtse goals voor zijn rekening nam.

zondag

DE GRAAFSCHAP - ADO
ADO Den Haag was tegen PSV zichtbaar verzwakt achterin na het vertrek van Timothy Derijck. Benieuwd of de Hagenezen stand houden tegen het altijd enthousiaste De Graafschap. De superboeren uit Doetinchem kwamen dit seizoen elke week op voorsprong, maar wisten die bonus nooit vast te houden.

GRONINGEN - AZ
Het duel tussen Groningen en AZ is er één tussen twee subtoppers die altijd attractief voetbal trachten te spelen. Ditmaal moet Groningen het dutje na de kampwissel te zien voorkomen: de ploeg van coach Huistra scoorde zes van zijn zeven goals voor de rust en pakte na de koffie alle zes zijn tegengoals.

FEYENOORD - HEERENVEEN
Heerenveen is tot dusver de ontgoocheling van het seizoen. De Friezen pakten één schamel punt en incasseerden al twaalf tegengoals. Feyenoord kan onder Ronald Koeman de sterke seizoensstart nog wat meer glans geven.

PSV - EXCELSIOR
De Eindhovenaren walsten deze week over ADO en het Oostenrijkse Ried en lijken daarmee een kleine crisis vroeg in het seizoen te hebben afgezworen. Excelsior is de ideale tegenstander voor de flitsende Dries Mertens die zich opnieuw in de kijker kan spelen. De Rotterdammers puurden slechts één punt en evenveel goals uit de drie eerste wedstrijden. Met de moeilijke uitwedstrijd in Eindhoven is er voorlopig weinig beterschap op komst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties