Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Mestalla
Soldado redt Valencia na spektakelstuk
Fabian Morren

Dankzij twee doelpunten in extremis heeft Valencia de eerste horde genomen van het nieuwe seizoen. De Spaanse club versloeg Racing Santander met 4-3.

Soldado was de hoofdrolspeler in deze enerverende wedstrijd. Na twee minuten scoorde hij het openingsdoelpunt maar nauwelijks vijf minuten later stelde de 26-jarige spits met een owngoal zelf weer gelijk.

Voor Santander was dat eigen doelpunt blijkbaar het sein om door te gaan. Via Laitaro Acosta en Adrián González werd het zelfs 1-3 voor de bezoekers.

Adil Rami tekende al snel voor de aansluitingstreffer en in een onwaarschijnlijk slot zette Valencia de scheve situatie nog helemaal recht. Soldado trof in de laatste minuten van de wedstrijd immers nog twee keer raak.