Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 10
Groep E: Nederland vernedert San Marino met recordzege
Sam Soetaers

Met een recordzege heeft Nederland voetbaldwerg San Marino aan de kant gezet. Oranje wist maar liefst elf keer de weg naar doel te vinden. Het vorige record stond op 9-0.

Het verschil tussen Nederland en San Marino is torenhoog en dat liet zich ook merken in de score die torenhoog opliep. Bij de rust stonden de Nederlanders op een 3-0 voorsprong na goals van van Persie, Sneijder en Heitinga.

De tweede helft werd een vernedering voor San Marino, dit tot groot jolijt van het Nederlandse publiek in Eindhoven. Oranje scoorde acht doelpunten in die tweede helft.

De thuisploeg ging een versnelling hoger spelen en meteen na rust scoorde Kuyt het vierde doelpunt van de avond. De 5-0 kwam er via Huntelaar die scoorde op aangeven van Sneijder. Van Persie deed dan met twee doelpunten de score verder oplopen tot 7-0. Opnieuw Huntelaar en Van Persie tekende voor de 8-0 en 9-0.

Het publiek schreeuwde om een tiende goal en die kwam er via Sneijder. Hij knalde de bal in de verste hoek binnen. Invaller Wijnaldum zorgde nog voor de 11-0 eindstand. Nederland is alleen leider in groep E met 21 punten.