Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV en Ajax delen de punten
Tomas Taecke

PSV en Ajax hebben elkaar in evenwicht gehouden in de eerste topwedstrijd van het seizoen. De Eindhovenaren kwamen tweemaal op voorsprong maar verzuimden de match te beslissen. Een terechte puntendeling, die ontsierd werd door een venijnige blessure van doelman Tyton.

Bij de eerste goede aanval zat PSV meteen op rozen. Matavz werd perfect vrijgespeeld voor Vermeer, de ex-Groninger faalde niet. Ajax kwam met deze tegengoal voor de achtste opeenvolgende keer op achterstand in een uitwedstrijd.

Beide topclubs waren elkaar waard in de eerste helft van deze krachtmeting. Ajax prikte tegen met een shot van Sigthorsson en een kopbal van Siem De Jong.
Ondertussen verloor de landskampioen linksachter Boilesen die na een duel met Lens geblesseerd naar de kant moest.

Op het halfuur werd het Philips-stadion opgeschrikt door een pijnlijke botsing tussen onze landgenoot Derijck en PSV-doelman Tyton. Het sluitstuk was tien minuten buiten bewustzijn en werd uiteindelijk afgevoerd naar het ziekenhuis.

Na de hervatting reageerde Ajax alert. Sigthorsson mocht doorspelen na een duwfout op Marcelo en bracht de Amsterdammers terug in de wedstrijd (1-1).
Boerrigter kreeg namens Ajax nog de beste kans in het kwartier blessuretijd maar knalde vanop links hoog in het zijnet.

In de tweede helft was de eerste kans voor de bezoekers. Van der Wiel kon aanleggen vanop de zestien meter maar Sinouh stond op de goeie plek.
Aan de overzijde bediende Mertens centrumspits Matavz, die uit de draai net over knalde.

Enkele minuten later was onze landgenoot opnieuw beslissend. Van der Wiel vergreep zich binnen de grote baklijn aan de vinnige linkerflank, Kuipers legde de bal op de stip. Wijnaldum hield het hoofd koel en trapte PSV opnieuw op voorsprong (2-1).

Aangespoord door een fantastische Dries Mertens ging PSV op zoek naar een derde treffer maar Vermeer reageerde attent op pogingen van Matavz en Marcelo.
Onze landgenoot kreeg zelf nog de grootste kans. Hij omspeelde de Ajax-doelman maar Alderweireld redde op de lijn.

Twintig minuten voor affluiten verzuimde PSV de wedstrijd te beslissen. Op de counter zette Wijnaldum Tim Matavz vrij voor doel, maar Vermeer redde de Amsterdamse meubelen. Aan de overzijde pareerde Sinouh de doelpoging van Eriksen.

Ajax gaf niet op en kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Van der Wiel kon voorzetten na knullig uitverdedigen van PSV, Bulykin stond op de juiste plaats om de bal voorbij Sinouh te verlengen (2-2).

Geen van beide ploegen nam nog initiatief om het laken naar zich toe te trekken waardoor de wedstrijd op 2-2 eindigde. Een eerlijk resultaat van een wedstrijd waarin de keepers een hoofdrol speelden.