Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Old Trafford
Man City triomfeert op Old Trafford: 1-6
Fabian Morren

Manchester City heeft stadsrivaal United vernederd op Old Trafford. De ploeg van Roberto Mancini won met liefst 1-6. Manchester United heeft nu al vijf punten achterstand op Manchester City.

Daar had onder meer de rode kaart voor Jonny Evans wat mee te maken. Door zijn uitsluiting speelde de thuisploeg bijna een volledige tweede helft met een man minder. Nadien werd United naar de slachtbank geleid.

Met elf tegen elf was Man United wel goed gestart. City, met Vincent Kompany in het elftal, kwam gevleid op voorsprong dankzij een schot van Mario Balotelli. Om dat doelpunt te vieren toonde Balotelli een shirt met het opschrift “Why always me?”.

Evans maakte de opdracht dan nog een pak moeilijker na rust door de doorgebroken Balotelli neer te halen en daarvoor een rode kaart te ontvangen. Met tien tegen elf werd het voor de thuisploeg nog moeilijker om weer langszij te komen. Toch kwam Ashley Young nog dicht bij de gelijkmaker.

Zes minuten later maakte Balotelli echter het doelpunt aan de overkant. Vervolgens rondde Sergio Agüero een schitterende bezoekende aanval af: 0-3. Darren Fletcher kon nog de eer redden voor Man United, maar toch werd de schade nog groter voor Man U.

Eerst tikte Dzeko van dichtbij binnen en nadien schoof Silva de 1-5 binnen. Dzeko mikte nog van dichtbij over, maar lukte wat later toch nog een zesde treffer. Bij City begon Kompany naar goede gewoonte weer in de basis.