Stadion: Goodison Park
Lukaku kreeg speelkans in Carling Cup
Yves Dekoning

Chelsea heeft Everton uit de Carling Cup geknikkerd. De Blues hadden hiervoor wel verlengingen nodig.

De match waar het meest spanning mocht worden verwacht, leverde ook een spannend kijkstuk op. Chelsea had in Everton verlengen nodig om met 1-2 door te stoten. Beide ploegen misten een strafschop en er vielen ook twee rode kaarten. Voor rust had Salomon Kalou Chelsea op voorsprong gebracht. Doelman Jan Mucha liet de bal door zijn handen glippen.

Romelu Lukaku werd op het uur vervangen toen doelman Ross Turnbull van het veld werd gestuurd. Tegen tien Blues klom Everton dankzij Luis Saha terug op gelijke hoogte. In blessuretijd pakte Royston Drenthe zijn tweede gele kaart waardoor beide ploegen terug met even veel op het veld stonden. Invaller Daniel Sturridge scoorde in de 116de minuut de winnende goal. Marouane Fellaini speelde de hele partij.