Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stamford Bridge
Johnson vloert Chelsea in slotfase
Tomas Taecke

Liverpool heeft Stamford Bridge in de slotfase van de topper het zwijgen opgelegd. Dankzij een late treffer van Glen Johnson gingen de Reds op bezoek bij Chelsea met de volle buit aan de haal (1-2).

Liverpool heeft Chelsea zondagmiddag een tik van jewelste uitgedeeld. Toen de wedstrijd op een billijk gelijkspel leek af te stevenen, trapte Johnson luttele minuten voor het laatste fluitsignaal de winning goal binnen.

De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong na een prachtige combinatie. Maxi Rodriguez was de afwerker van dienst. Chelsea slaagde er na de pauze in het evenwicht te herstellen. Sturridge, de concurrent van Romelu Lukaku, onderstreepte zijn goede vorm door de gelijkmaker aan te tekenen.

Villas-Boas hoopte met de inbreng van de ex-Liverpudlians Torres en Meireles in de slotfase alsnog het laken naar zich toe te trekken. Het tegenovergestelde werd bereikt: ex-Chelsea-speler Glen Johnson trapte drie minuten voor tijd de winning goal voorbij Cech.

Na deze zege komt Liverpool naast Chelsea op de vierde plaats. Ook Tottenham en Arsenal staan vierde, allemaal met 22 punten.