Speeldag: Speeldag 15
Stadion: De Kuip
Feyenoord laat PSV geen kans in eigen Kuip
Tomas Taecke

Feyenoord heeft op enthousiasme PSV een nederlaag in de maag gesplitst. Timothy Derijck kwam aan de aftrap maar kon de 2-0-nederlaag niet afwenden.

Feyenoord heeft de kraker tegen PSV met 2-0 gewonnen. Timothy Derijck nam centraal achterin de plaats van de geschorste Marcelo in, maar kon niet voorkomen dat de Rotterdammers de drie punten thuis hielden.

De eerste helft was een steekspel waarbij nauwelijks uitgespeelde kansen genoteerd werden. Vlak voor de rust kwam het enthousiaste Feyenoord toch op voorsprong via Cissé na een knap uitgespeelde tegenaanval. Toivonen leverde knullig in en via enkele tussenstations belandde de bal dankzij de ex-Roda-aanvaller voorbij Isaksson in het net.

Kort na de pauze verdubbelde publiekslieveling Ruben Schaken de voorsprong na een fout van linksachter Willems. Ondertussen werd Wijnaldum - ex-Feyenoord - de hele wedstrijd uitgefloten en werd Otman Bakkal, die de omgekeerde weg aflegde, bejubeld voor zijn knappe prestatie.

PSV slaagde er niet meer in het tij te keren en gaat na de knappe 6-1-overwinning tegen Groningen met de billen bloot. Feyenoord komt in de stand naast Ajax en Twente op de derde plaats. De Tukkers komen zondagmiddag wel nog in actie tegen Utrecht. Het drietal volgt op vier punten van PSV en op acht lengtes van AZ, dat bovendien nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.