Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Villa Park
Liverpool na een kwartier voorbij Villa
Yves Dekoning

Liverpool heeft Aston Villa probleemloos opzij gezet. Al na een kwartier spelen stond de eindstand op het bord. Liverpool kreeg nog kansen om verder uit te lopen, maar het bleef 0-2.

Aston Villa liet meteen het initiatief aan Liverpool, maar kwam er in de aanvangsfase wel gevaarlijk uit. Daarna leek er nog maar één ploeg op het veld te staan. Na een hoekschop in de elfde minuut devieerde Jonjo Shelvey de bal achter het steunbeen. Doelman Brad Guzan kon Luis Suarez het scoren nog beletten, maar Craig Bellamy trapte de rebound binnen. Vier minuten later kopte Martin Skrtel hard een corner in de bovenhoek.

Thuisploeg Aston Villa kon nooit een vuist maken en de beste kansen bleven voor Liverpool. Suarez knalde tegen de dwarsligger na een solo en later vond hij ook nog de paal op zijn weg bij een sublieme lobbal. Ook Stewart Downing, Charlie Adam en Shelvey kwamen dicht bij doelpunten. Guzan stond echter sterk te keepen en enkele ballen vlogen rakelings naast of over.