Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Amsterdam ArenA
Duplan nekt ondermaats Ajax
Tomas Taecke

Utrecht heeft Ajax voor de tweede maal dit seizoen een nederlaag in de maag gesplitst. Duplan nam beide doelpunten voor zijn rekening (0-2).

In een mager gevulde ArenA eiste Ajax meteen het balbezit op. Zonder de geschorste Vertonghen en de geblesseerde Alderweireld slaagden de Amsterdammers er echter niet in kansen af te dwingen. De bezoekers, met onze landgenoot Wuytens in de rangen, hielden goed stand en kwamen na een blunder van Vermeer zelfs op voorsprong. Vlak voor de rust ging de Ajax-doelman in de fout op een flankvoorzet, Duplan duwde de rebound tegen de netten.

Na de pauze was Ajax niet bij machte uitgespeelde kansen bijeen te spelen. Utrecht lag op de loer en was via Gerndt en Demouge nog het dichst bij de 0-2. Uiteindelijk was het Duplan die twaalf minuten voor inrukken de wedstrijd besliste. Na knap voorbereidend werk van Demouge en Asare knalde hij Utrecht droog naar de overwinning.

Jan Wouters zegeviert in de ArenA, waar Ajax ondanks de vele blessures ver onder de verwachtingen bleef.