Roma vernedert Inter, top drie morst met punten

Thomas De Block
| 9 reacties

AS Roma heeft de topper tegen Inter gewonnen. De Romeinen bezorgden Inter een kater door vier keer te scoren. In de overige matchen liet de top drie van het klassement het afweten.

AS Roma – Inter 4-0

Na dertien minuten opende Roma-verdediger Juan de score.  Bij een hoekschop verschalkte hij Inter-doelman Julio Cesar met een strakke kopbal, 1-0. Na 29 minuten stond de thuisploeg bijna op 2-0. Totti zette met een prachtige hakbal Lamela op weg naar de 2-0, maar die besloot op de doelman.

Nog voor de pauze zat de thuisploeg wel op rozen. Borini zette zich goed door in het strafschopgebied en bleef ijzig kalm bij de afwerking. Roma kon met een 2-0-voorsprong gaan rusten.

Net na de rust werd het duel meteen beslist. Borini werd alleen voor doel gebracht en scoorde zijn tweede goal van de namiddag. Inter hing in de touwen en was niet bij machte om nog tegen te prikken. Uiteindelijk werd het nog 4-0 toen Bojan scoorde in de slotfase. Door deze zege sluipt Roma iets dichter naar de top vijf. Inter blijft op een vijfde plaats kamperen.

Juventus – Siena 0-0

De thuisploeg slaagde er niet in om een doelpunt te forceren tegen Siena. De bezoekers hielden Juventus op een gelijkspel, maar door het puntenverlies van de andere ploegen blijft de club uit Turijn de ranglijst aanvoeren.

AC Milan – Napoli 0-0

AC Milan kon niet profiteren van het puntenverlies van Juventus. Tegen Napoli kwam de ploeg van coach Allegri eveneens niet tot scoren. In de tweede helft moesten de Milanezen zelfs met tien voort nadat Ibrahimovic een slag had uitgedeeld aan Napoli-verdediger Aronica. Met een man minder hield de thuisploeg wel stand tegen Napoli.

Fiorentina – Udinese 3-2

Naast Juventus en AC Milan kon ook de nummer drie in de stand niet winnen. Udinese ging bij Fiorentina met 3-2 onderuit. Nochtans had Di Natale de bezoekers na een kwartier op voorsprong gebracht, maar net voor de rust maakte Jovetic op strafschop gelijk.

In de tweede helft kwam Fiorentina op voorsprong via Cassani en vijf minuten voor tijd besliste Jovetic het duel met een tweede strafschopgoal. In de slotminuut bracht Torje de bezoekers terug in de wedstrijd, maar voor een ultieme gelijkmaker kwam Udinese tijd te kort. Ondanks het verlies blijft Udinese op een derde plek staan.