Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV thuis vernederd door titelconcurrent Twente
Jefrey Van der Straeten

In een belangrijk duel om het Nederlands kampioenschap heeft Twente PSV een oplawaai verkocht. In het Phillips-stadion werd het maar liefst 2-6.

Tijdens de rust stond het maar liefst 0-4. Voor Twente, met Chadli in de basis, scoorden Ola John, Wisgerhof, Janssen en Luuk De Jong. Daarop wisselde PSV-coach Fred Rutten zowel Bouma als Manolev, beide zwak presterende verdedigers.

Toen na de rust Douglas van Twente tegen rood aan keek en Toivonen snel de 1-4 kon maken, kregen enkele Eindhovense fans een sprankeltje hoop op een mirakel. Die hoop bleek ijdel te zijn toen Fer er in de 75ste minuut 1-5 van maakte. Daarop kon PSV nogmaals via Toivonen milderen tot 2-5. Toch slaagde Twente er op de counter nog in om de 2-6 te scoren; dynamische middenvelder Willem Janssen werkte goed af.

Uiteindelijk speelde Dries Mertens een hele wedstrijd, hoewel hij lange tijd onzeker was wegens een blessure. Toch kon hij weinig klaarmaken en moest hij lijdzaam toezien hoe zijn team voor eigen publiek volwassen werd afgemaakt door de tegenstanders uit Enschede. Timothy Derijck bleef de hele wedstrijd op de bank, net als Stijn Wuytens.

Als gevolg van dit thuisverlies, komt Twente op een gedeelde tweede plaats met PSV (met nog een wedstrijd te goed). Beiden volgen nu op één punt van AZ, dat gisteren makkelijk won van Heracles. De titelstrijd in Nederland blijft ongemeen spannend, want binnen de drie punten staan ook Ajax, Heerenveen en Feyenoord geklasseerd.