ajaAjax
psvPSV
1-0
Siem De Jong (pen) 63'
2-0
Datum: 25/03/2012 16:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax op titelkoers na winst tegen PSV
Tomas Taecke
| 0 reacties
Ajax op titelkoers na winst tegen PSV
Foto: © SC

Ajax heeft in de eigen ArenA afgerekend met één van zijn voornaamste belagers voor de titel in de Eredivisie. Na de pauze namen de hongerige Amsterdammers afstand van een teleurstellend PSV (2-0).

Ajax heeft zondagmiddag de belangrijke topwedstrijd tegen PSV gewonnen. De wedstrijd werd vooraf aanzien als één van de sleutelwedstrijden in de strijd om het kampioenschap. Met nog zeven wedstrijden op het programma, waarvan de Ajacieden er vier in eigen huis spelen, is de kloof met de Eindhovenaren vier punten. De hoofdstedelingen maken wel nog steeds jacht op koploper AZ, dat ondanks de slechte vorm nog één punt meer telt dan Ajax.

De eerste helft in de ArenA was er één om snel te vergeten. Enkel Vertonghen kon op slag van rust via een knappe vrijschop dreigen. Bij de voorafgaande overtreding ontsnapte Strootman aan een rode kaart na een aanslag op de kuit van Eriksen. Ook Ajax kreeg voor de pauze nauwelijks kansen, al waren de Amsterdammers veel gretiger en meer in balbezit dan hun opponent.

Na de pauze brak ex-PSV'er Ismael Aissati de wedstrijd open. De linkerflank zag zijn voorzet voorbij Tyton in de verste bovenhoek draaien. Even later verdubbelde Siem De Jong de voorsprong vanop de stip. Na een overtreding van Marcelo kon hij de wedstrijd beslissen. Terwijl onze landgenoten Jan Vertonghen en Toby Alderweireld achterin niets weggaven, maakte Dries Mertens een erg bleke indruk.

PSV kwam ook na de tegendoelpunten nauwelijks in de buurt van Vermeer en gaat na twee opeenvolgende zeges tegen Heerenveen opnieuw onderuit. In het klassement klimmen Feyenoord en Heerenveen na ruime zeges op gelijke hoogte van de Eindhovenaren.

Herbeleef Ajax - PSV

Vooraf