Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Ewood Park
Liverpool wint ondanks rood voor doelman
Yves Dekoning

Liverpool heeft op de valreep gewonnen van Blackburn. De Reds kwamen vrij snel 0-2 voor, maar moesten meer dan 70 minuten met tien tegen elf opboksen. Zo klommen de Rovers terug op gelijke hoogte tot Liverpool in blessuretijd alsnog de drie punten veroverde.

Kenny Dalglish zat duidelijk al met zijn gedachten bij de halve finale van de FA Cup nu zaterdag tegen Everton. Hij liet zijn sterspelers rusten en enkele bankzitters kregen nog eens een kans om zich te tonen. Maxi Rodriguez toonde meteen zijn neus voor goals door in het eerste kwartier twee keer te scoren. Eerst tikte hij een voorzet van Craig Bellamy binnen, even later was hij opnieuw op de juiste plaats om de rebound binnen te werken nadat Jonjo Shelvey en Andy Carroll hun pogingen gered zagen.

Liverpool leek op rozen te zitten, maar maakte het zichzelf nog lastig. Eerst ontsnapte Jon Flanagan nog aan rood, maar dan werd zijn pas door het centrum onderschept door Junior Hoilett. Die schoof de bal naast Alexander Doni en viel dan over de keeper. Rood voor Doni en penalty voor Blackburn. Flanagan moest plaats ruimen voor derde doelman Brad Jones. Die tankte meteen vertrouwen door de strafschop van Yakubu te stoppen. Liverpool moest wel nog 65 minuten met een man minder afwerken.

Na 36 minuten spelen, kon Yakubu Jones dan toch verslaan. Hij kopte een hoge voorzet knap net naast de paal binnen. Blackburn kon met een man meer enige kansen creëren, maar had de hulp nodig van Jones om terug op gelijke hoogte te komen. Die trapte op het uur een bal ongelukkig tegen Yakubu, kreeg daarop de bal niet onder controle en duwde de aanvaller neer. Opnieuw penalty voor de Rovers, gelukkig voor de Reds slechts geel voor Jones. Dit keer versloeg Yakubu de Australische keeper wel vanaf de stip.

Blackburn had nog een half uur om drie belangrijke punten in de degradatiestrijd te vergaren. Grote kansen bleven uit, Jones moest zich vooral tonen bij een kopbal van Carroll op eigen doel. In blessuretijd kreeg de boomlange aanvaller na doorkoppen van Daniel Agger een kopkans aan de overkant en haalde zo alsnog de drie punten binnen voor Liverpool.

De derde zege in de Premier League in 2012 is voor Liverpool vooral een mentale opsteker. Blackburn blijft op de achttiende plaats hangen.