Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
PSV wipt voorlopig naar tweede plaats
Tomas Taecke

PSV heeft de moeilijke uitwedstrijd in Kerkrade gewonnen. Na de 1-3-zege tegen Roda wippen de Eindhovenaren voorlopig naar de tweede plaats.

PSV heeft zondagmiddag alvast gedaan wat het moest doen. De Eindhovenaren namen na een heel sterke eerste helft afstand van Roda JC (1-3). Dankzij Mertens klommen de bezoekers al vroeg op voorsprong. Ondanks een resem grote kansen kon enkel Marcelo de voorsprong verder uitbouwen voor de pauze (0-2).

Na de rust bracht Malki Roda even in de wedstrijd, maar in de slotfase moest het team van Van Veldhoven met tien man verder. Doelman Kieszek werd uitgesloten na een overtreding op Willems in de grote baklijn, zijn invaller Prus stopte wel de strafschop. Even later kon Depay de partij dan toch in een beslissende plooi trappen (1-3).

PSV wipt voorlopig over Feyenoord en AZ naar de tweede plaats, maar beiden komen straks wel nog in actie in een onderling duel.