PSG kan opnieuw niet winnen

Tijs Ruysschaert
| 10 reacties

PSG wacht nog steeds op zijn eerste overwinning van het seizoen. Voor de derde maal op rij speelde de vicekampioen gelijk.

PSG raakte in eigen huis niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Bordeaux. Veel kansen vielen er niet te noteren in Parijs. De thuisploeg was baas, maar deed te weinig met dat veldoverwicht. Javier Pastore en Nene zagen hun afstandsschoten eenvoudig gepakt door Cedric Carasso.

In de tweede helft brak de wederoptredende Zlatan Ibrahimovic bijna de ban, maar hij zag de bal tweemaal vlak naast de doelmond belanden. Bordeaux kon daar weinig tegenoverstellen, maar haalde het eindsignaal met 0-0. Na affluiten trakteerden de thuisfans hun ploeg op boegeroep.

Dankzij dit gelijkspel telt Bordeaux nu zeven punten uit drie matchen. Het staat daarmee vierde in het klassement, op twee punten van leider Olympique Marseille. PSG staat met drie op negen op de elfde plek.

PSG-trainer Carlo Ancelotti besefte achteraf dat het beter moet. "We zijn niet tevreden. De kwaliteiten om te winnen hebben we, maar er is nog veel werk aan het team", aldus de Italiaan. "Het is een tactisch probleem, met druk heeft het niets te maken. We spelen momenteel te traag en te ver van het doel van de tegenstander."

Thuisnederlaag voor Montpellier

Ook kampioen Montpellier begon slecht aan het seizoen. Het ging eerder op de avond in eigen huis de boot in tegen Olympique Marseille en staat met een op negen op de achttiende plaats in het klassement.

André-Pierre Gignac zorgde tien minuten voor tijd voor de enige goal van de wedstrijd, na geblunder in de verdediging van de thuisploeg. Na slecht wegwerken van Daniel Congré speelde Morgan Amalfitano de Franse aanvaller aan. Die zag hoe keeper Geoffrey Jourdren, tot dan toe bezig aan een een ijzersterke wedstrijd, zijn poging ongelukkig onder zich in doel liet glippen. 0-1, meteen ook de eindstand. (Bekijk hier het doelpunt van Gignac.)