Milaan gelooft in de 'vloek van de grasmat'

Milaan gelooft in de 'vloek van de grasmat'
Foto: © SC

AC Milan en Internazionale slaagden er dit seizoen nog niet in een thuiswedstrijd te winnen. Wat doe je dan als kritische fan? Je gaat buiten de club op zoek naar een schuldige. In dit geval: de grasmat in het San Siro..

Zowel fans van Milan als van Inter leggen een negatief verband met de nieuwe grasmat, die sinds deze zomer van het Nederlandse Desso Sports afkomstig is.

Met name Internazionale leverde enkele opmerkelijke prestaties. Zo werd er in de Europa League in Kroatië van Hajduk Split gewonnen (0-3), maar ging de ploeg een week later in het Giuseppe Meazza-stadion met 0-2 onderuit. De Nerazzuri gingen dit weekend met dezelfde score ten onder tegen Siena.

Ook AC Milan kwam in het eigen San Siro nog niet tot een overwinning, waardoor de fans het stadion momenteel hebben omgedoopt tot San Zero. De nieuwe grasmat van Desso Sports wordt nu al door veel supporters eerder als een vloek dan als een zegen omschreven. “De Vloek van San Siro? Onzin!”, vertelt Yves De Cocker van Desso Sports aan Voetbal International. “ Internazionale en AC Milan zijn over het veld zeer te spreken. Daniele Bonera van AC Milan zei laatst nog op Twitter hoe fantastisch het veld is. Heel Italië riep vorig jaar nog dat het veld destijds niet meer bespeelbaar was.”

“Dat het thuisteam nog niet gewonnen heeft is vervelend, maar door dit veld zou de ploeg juist sneller, beter en technischer moeten voetballen. Het is een egale vlakte, een biljartlaken. Met een sliding komt er geen grond mee. Al twintig jaar horen we dat het goed is, en dat hebben we met 450 velden bij onder meer Arsenal, Wembley en Manchester City ook bewezen.”, aldus De Cocker, die afsluit met een eigen vaststelling. “Italië zoekt een reden, maar de kop moet eraf.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties