Alderweireld: "Tijd voor leidersrol"

Koen Schaaphok
| 1 reacties
Alderweireld: "Tijd voor leidersrol"
Foto: © SC

Na het vertrek van kapitein Jan Vertonghen manifesteert onze landgenoot Toby Alderweireld zich dit seizoen steeds nadrukkelijker als leider van het jonge Ajax. De Rode Duivel beseft het ook. "Het wordt tijd dat ik stappen maak."

Zaterdag is de dag van de topper in Nederland. Ajax tegen FC Twente in eigen huis. Een levensbelangrijke wedstrijd voor Toby Alderweireld. “FC Twente mag geen punt verloren hebben en veel vertrouwen uitstralen, wij spelen thuis en als we ons eigen spel kunnen spelen, zoals bij FC Utrecht, is er in de eredivisie geen enkele tegenstander die ons in de Arena kan verslaan. Twente is een goed team met enkele goede spelers zoals Chadli en Tadic maar ook al zit FC Twente in een goede fase, Ajax is in Amsterdam altijd favoriet”, klinkt het bij Alderweireld tegenover het Algemeen Dagblad.

De verdediger profileert zich steeds vaker als een leider op het veld van de Amsterdammers. Zo gaf hij zijn ploegmakker Niklas Moisander een standje tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Dortmund. “Dat was zeker niet om spelers af te kraken. Zo zit ik niet in elkaar. Je geeft voorbeelden. En als mij gevraagd wordt of het Niklas was die onder die bal doorging bij Dortmund geef ik eerlijk antwoord, maar ik voeg meteen toe dat ik er zelf ook niet goed uitzag. Met opbouwende kritiek is helemaal niets mis. Dat weet de spelersgroep onderling ook. We maken daar geen probleem van.”


De Amsterdamse Belg beseft dat, sinds het vertrek van Jan Vertonghen, het team meer van hem verwacht.
 ”In zo'n proces moet je groeien. Je kunt niet van de ene op de andere dag een leider zijn. Nu ga ik meer van zijn taken over te nemen. En dan bedoel ik geen vijftig rushes per wedstrijd maken, maar wel sturing geven aan de verdediging. Tegelijkertijd wil ik het team ook motiveren. We hebben een paar steken laten vallen maar tegen FC Twente moeten we een kleine inhaalslag maken. We willen in die flow terecht komen. Gevoel van onoverwinnelijkheid. Dat kan alleen met winnen. Dat geeft ook weer vertrouwen voor Real Madrid”, besluit de Rode Duivel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties